Cercel nou, coafură nouă!

aparat piercing Cercei Studex

Cercel nou, coafură nouă!

A venit în sfârșit primăvara! Începe să se încălzească și natura se pregătește din nou de renaștere. Cum apar mugurii și florile, așa se aglomerează parcurile și falezele cu doamne și domnișoare elegante, etalând noul look visat în timpul iernii. 

Oare care este ordinea corectă? Alegi cerceii și potrivești coafura sau invers? Nu! Nu este povestea cu oul și găina. Adevărul este undeva la mijloc, ca în toate poveștile.

Dacă ești la curent cu moda, știi că coafura se alege în funcție de forma feței. La fel și bijuteriile, în special cerceii, trebuie potriviți la forma feței și nu este rău dacă alegi și în funcție de accesoriile pe care le vei purta la un moment dat. 

Cum alegi coafura și ce cercei ți se potrivesc în funcție de forma feței

Cum probabil mulți deja știu, fețele oamenilor sunt clasificate în funcție de forme. Designerii în modă se orientează la crearea produselor lor după aceste caracteristici, potrivind după formă hainele, accesoriile. Dacă vrei să ai un look perfect, să alegi tot timpul ce ți se potrivește, trebuie neapărat să identifici în care categorie te afli din punct de vedere a formei feței.

Ce trebuie să faci? Foarte simplu! Adună-ți părul într-o coadă, astfel ca toate șuvițele să fie adunate pe spate, să se vadă clar conturul părului. Astfel vei putea observa mai ușor în ce fel de formă se încadrează fața ta. Designerii deosebesc în total 6 forme specifice ale feței: ovală, diamant, pătrat, alungită, inimă, rotundă. Pentru fiecare formă există recomandări specifice, ce fel de coafură, ce fel de cercei, coliere și alte accesorii specifice se potrivesc.

Față cu forma ovală

Fața are o formă alungită dacă conturul părului se încadrează într-o curbă ascuțită, ca și barba, aproape simetrică. Fruntea este înaltă și predominantă. Dacă te încadrezi în această formă, se recomandă să renunți la bijuterii lungi, mai ales cele care atârnă până în bărbie. Lor se recomandă cercei tip piercing care urmăresc conturul lobului urechii. Se recomandă coafuri cu păr scurt, lăsate pe ambele părți, în nici un caz nu se leagă părul în coadă. Toate coafurile și accesoriile în acest caz au rolul de a mai reduce din aspectul alungit al feței. 

Față cu formă de diamant

Fața în acest caz este ușor ascuțită și simetrică pe ambele direcții. Fruntea și barba sunt înguste, ușor alungite, dar nu atât de predominant ca la fețe ovale. Se recomandă coafuri cu părul desfăcut, dar nu prea scurte. Cele mai potrivite coafuri sunt cele care ajung până la umăr. Ele pot purta cercei mai mari, ușor alungiți, dar fără să ajungă la nivelul bărbiei. Cei mai potriviți sunt cerceii colorați cu forme geometrice, rotunde, semilună, cruce. Este o ideă bună purtarea cerceilor tip piercing pe conturul lobului urechii.

Față cu formă pătrată

Este cea mai des întâlnită formă ale feței. Se caracterizează printr-o frunte înaltă și foarte lată, cu pomeți ieșiți și simetrici. Partea bărbiei poate fi puțin alungită, terminând într-o curbă ușoară. Lor se potrivesc cerceii lungi care ajung sub nivelul bărbiei, astfel creând un aspect de alungire. Se asortează perfect cu coliere cu medalioane mari, alungite. Ele ar trebui să poarte părul cât mai strâns de față, fiind recomandate coafuri care sunt așezate pe vârful capului, legate în coadă sau coc.

Față cu formă alungită

Fața alungită este mult mai îngustă decât cea ovală, având un aspect predominant pătrățos al frunții și a pomeții. Bărbia este specific alungită, mult mai lungă și rotundă decât în cazul feței ovale. Doamnelor din această categorie se recomandă  cercei mari în diferite forme geometrice care reduc aspectul alungit al feței. Nu se recomandă cercei care atârnă sub nivelul bărbiei. Cele mai reușite bijuterii pentru ele sunt cele care strălucesc, atrag atenția asupra cerceilor sau colierelor. 

Față sub formă de inimă

Această formă seamănă cu un triunghi cu capul în jos. Se caracterizează prin bărbie foarte ascuțită și cu un frunte îngustă și largă în zona maxilarului. Forma de inimă vine din aspectul conturul părului care spre mijloc coboară ușor câțiva milimetri pe linia frunții. Este o față destul de osoasă și, probabil, cel mai rar tip de față. Pentru aceste fețe sunt recomandate cerceii care creează un aspect de lărgire a feței, cercei în forme geometrice, cercuri, pătrate, picătură de apă, cu cristale mari colorate.  

Față în formă rotundă

Această formă este aproape simetrică în toate direcțiile. Cea mai largă parte a feței este la nivelul obrazului. Bărbia este ușor îngustă dar are formă curbată. Conturul părului la nivelul frunții este în formă curbată, creând un semicerc aproape perfect. Doamnele din această categorie trebuie să pună accent pe cercei care au forme curbate: cercuri, semilună, perle etc. Pentru aceste fețe se potrivesc perfect cerceii care urmăresc conturul lobului urechii. Cerceii pot fi lungi. Aceste fețe au nevoie să fie prelungite, trebuie spartă simetria aproape perfectă. Ele pot avea coafuri extravagante, ieșite din comun. Cu cât sunt mai departe de simetrie, cu atât mai bine, cum ar fi coafurile asimetrice purtate pe o parte.

Ce cercei îți recomandă Studex?

După cum ai văzut, am identificat o serie de modele de cercei care se potrivesc în funcție de forma fețelor. Este adevărat că nu numai acest aspect va defini care dintre cercei ți se potrivesc. Cerceii se aleg și în funcție de eveniment, de haina pe care o vei purta și de accesoriile pe care le vei alege. Altfel te vei pregăti pentru un botez sau nuntă și altfel pentru o zi obișnuită de muncă. Dar un lucru este clar, vei avea nevoie de mai mulți cercei, să poți avea din ce alege pentru orice eventualitate.

Bijuteriile de la Studex sunt create tocmai în acest scop, ca tu să poți alege din diversitatea de cercei cei mai potriviți ție. După ce ai identificat ce fel de cercei ți se potrivesc, care sunt recomandați în funcție de formă, poți achiziționa din webshop-ul nostru pentru a  crea cea mai extravagantă colecție.

Vrei mai mulți cercei pe lobul urechii și nu știi cum? Cumpără aparatul de aplicat piercing Studex și cercei tip piercing potriviți și ai rezolvat toate problemele. Studex îți oferă un proces întreg complet steril, ca tu să nu trebuiască să-ți faci griji pentru infecții.


Posturi mai vechi Posturi mai noi